10.07.2018

Dan Nica (PSD): Înainte să lanseze atacuri antiromânești, Mureșan să explice prietenia cu Elena Udrea

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atenția că atacurile eurodeputatului Siegfried Mureșan la adresa premierului sunt nefondate și lipsite de credibilitate, în condițiile în care sunt lansate de “un politician propulsat în Parlamentul European de Elena Udrea”.

“Este foarte curios cum colegul nostru este atât de prompt în a lansa atacuri nefondate, uitând să menționeze că cea care l-a propulsat în Parlamentul European este nimeni alta decât Elena Udrea. Nu l-am văzut pe domnul Mureșan indignat când doamna Udrea a părăsit țara în grabă, și nici măcar când aceasta a fost condamnată. În schimb, performanțele actualului guvern sunt cele care îl supără cu adevărat pe Mureșan, ignorând faptul că, de exemplu, în perioada ianuarie-mai 2018, puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 8,5%. De aceea, permiteți-mi să nu iau în serios aceste atacuri”, atrage atenția Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că Siegfried Mureșan face parte din grupul europarlamentarilor care au atacat constant România la Bruxelles.

“Pentru cei care nu știu, prieteniile îndoielnice ale domnului Mureșan nu se rezumă doar la doamna Udrea, ci dânsul are strânse legături și cu Monica Macovei, al cărei consilier a fost mai mulți ani și alături de care a profitat de orice ocazie pentru a denigra România în Parlamentul European. Nu de puține ori chiar au cerut, la unison, aplicarea de sancțiuni împotriva țării noastre. Așa că, din punctul meu de vedere, înainte că domnul Mureșan să se mai lanseze în atacuri, ar face bine să își clarifice trecutul”, mai arată Dan Nica.