02.09.2018

Declaratie de presa - Vicepresedintele PSD Natalia Intotero

PSD

Comitetul Executiv Național al PSD a reconfirmat faptul că PSD este un partid democratic. Fiecare membru, din conducerea lărgită a PSD care a participat la CEX, a avut deplină libertate de exprimare. Au fost exprimate opinii pertinente legate de implementarea proiectelor asumate de partid, stadiul și ritmul lor, și chiar dacă au fost exprimate nemulțumiri și critici punctuale, este absolut firesc pentru un partid democratic și responsabil cum este PSD. Un partid mare, cu tot atâtea orgolii, dar care are răspunderea guvernării României. Astfel, au fost evaluate progresele programului de guvernare, s-au discutat deschis probleme atât de natură programatică, cât și de percepție publică.

PSD guvernează bine. O demonstrează cifrele și rating-urile de țară. Evoluțiile sociale și economice demonstrează faptul că măsurile implementate au așezat România pe drumul cel bun, fie că vorbim de creșterea salariilor și pensiilor, de investiții străine directe, care sunt pe plus, ca și exporturile sau PIB-ul, dar cel mai important cu o datorie guvernamentală în scădere.

PSD are o agendă încărcată, cu proiecte strategice ce trebuie duse la capăt. Între acestea, înființarea Centrului de Excelență în Studii în sud-estul Europei (Balcani), proiect prin care România devine Centrul Regional de Cercetare și Inovație; Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții sau Fondul Național de Dezvoltare.

În cadrul programului GROWTH au fost demarate mai multe proiecte, astfel: „INVESTEȘTE ÎN TINE!” - sunt acordate credite cu dobânda ZERO pentru populație (dobânda este suportată de către stat); „INVESTIM ÎN COPII, INVESTIM ÎN VIITOR - ajutor nerambursabil pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de creşe şi/sau grădiniţe; „INVESTIM ÎN LOCUINȚE DE SERVICIU”- ajutor nerambursabil de până la 50% din cheltuielile eligibile (maxim 15.000 de euro pe apartament și maxim 7.500 euro pentru o cameră) pentru construcția de locuințe de serviciu; „CONTUL DE ECONOMII SENIOR”- cont de economisire pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani; „REZIDENŢE MODERNE PENTRU VÂRSTA A III-A” - ajutor nerambursabil de până la 50% din cheltuielile eligibile (maxim 15.000 de euro pe apartament și maxim 7.500 euro pentru o cameră) pentru construcția, amenajarea și dotarea rezidențelor pentru persoane vârstnice. „CONTUL DE INVESTIȚII BURSIERE” - titularul contului poate fi orice adult care este cetăţean român și nu a împlinit vârsta de 65 ani.

Pentru fiecare dintre sectoarele strategice, programul de guvernare are proiecte ambițioase, fie că vorbim de infrastructura de transport, de sănătate, de reforme în domeniul social, de agricultură, sau fonduri europene.

Turismul ocupă și el un loc aparte, cu măsuri ce sprijină acest domeniu cu un potențial uriaș. Între acestea - redevențe ZERO pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumul populației, precum și înființarea Fondul de Investiții pentru Dezvoltarea Stațiunilor Balneare, ce va cuprinde 31 de stațiuni balneare, între care Geoagiu Băi sau Vața de Jos din Județul Hunedoara.

PSD a venit la guvernare cu un program eficient, iar rezultatele se văd deja. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, dar există toată răspunderea și susținerea pentru ca lucrurile să fie duse la bun sfârșit. CEX a reconfirmat faptul că PSD este un partid unit, care își înțelege imensa responsabilitate pe care o are.

Deputat Natalia-Elena Intotero,

Vicepreședinte PSD

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE