30.01.2019

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Dreapta românească nu a știut să guverneze pentru oamenii de rând

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa susţine că atacul preşedintelui Iohannis, la adresa măsurilor fiscale şi economice ale Guvernului, este unul gratuit şi influenţat de viziunea de dreapta a preşedintelui.

„Dreapta românească are un mare păcat – nu a ştiut să guverneze vreodată  pentru marea masă a cetăţenilor şi tocmai de aceea am ajuns la situaţii precum cea din 2010, când au fost tăiate salariile şi îngheţate pensiile.

Preşedintele Iohannis este, de fapt, deranjat că actualul Guvern a ştiut să ia măsuri pentru populaţie. În ordonanţa atât de discutată şi în urma căreia Dreapta plânge de grija băncilor, există o serie de măsuri cu efect pozitiv direct pentru majoritatea românilor, dar şi în economie: devansarea majorării punctului de pensie; devansarea creşterilor salariale pentru profesori; reducerea taxelor pe muncă în sectorul construcţiilor.

Guvernul este cât se poate de mult cu picioarele pe pământ. PSD întotdeauna a fost preocupat la guvernare să ajute deopotrivă simplii cetăţeni şi sectorul economic. Doar Dreapta a marşat pe politici dezbinatoare şi preşedintele Iohannis este în această paradigmă,” susţine Răzvan Popa.