21.06.2018

Vicepreședintele PSD Doina Federovici: Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său

Vicepreședintele PSD și președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, a declarat imediat după pronunțarea instanței în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea, că partidul trebuie să fie unit alături de liderul său, aceasta fiind singura abordare politică care poate da sens prezumției de nevinovăție.

„Văd deja multe atacuri la adresa președintelui PSD, care încalcă în mod grav prezumția de nevinovăție pe care chiar Comisia Europeană ne cere să o respectăm prin Directiva 2016/343. Nu trebuie să cedăm acestor atacuri. Dimpotrivă, trebuie ca PSD să fie unit și să-l susțină pe președintele său, care beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai ales în acest caz în care am văzut că și opiniile judecătorilor din completul de judecată au fost împărțite. Eu transmit tuturor că PSD Botoșani este alături de Liviu Dragnea, atât pentru menținerea la conducerea partidului, cât și la conducerea Camerei Deputaților. Până la pronunțarea unei decizii finale, președintele PSD este complet nevinovat”, a declarat Doina Federovici.

Vicepreședintele PSD nu a dorit să comenteze motivele condamnării pronunțate de instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar a subliniat că decizia a fost luată sub o presiune enormă. „Decizia pronunțată acum a fost luată sub o presiune enormă, cu atacuri virulente în presă, unde se cerea cu agresivitate condamnarea președintelui PSD. Această presiune s-a văzut atât în amânările repetate, dar și în opiniile împărțite dintre judecători, în legătură probabil cu Decizia Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu. Deci e un grad mare de incertitudine că această decizie se va menține după apel. E un motiv în plus pentru care trebuie să rămânem uniți și să ne susținem liderul”, a precizat președintele PSD Botoșani.