06.06.2018

VIDEO: FSDI este singura metodă eficientă și viabilă prin care România poate face investiții și atrage bani fără să depășească ținta de deficit bugetar

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) este un fond de investiții, deținut 100% de stat, după modelele existente în Franța, Italia, Polonia, SUA sau Norvegia. FSDI va pune în valoare capacitatea economică a companiilor de stat pentru crearea de noi unități economice și pentru investiții în infrastructură.

În prezent, sunt multe companii de stat care obțin profituri mari, dar banii stau în bănci fără să fie utilizați pentru dezvoltarea lor sau pentru dezvoltarea economică. Prin FSDI acești bani vor fi folosiți pentru reindustrializarea și dezvoltarea României.

Constituirea FSDI este singura soluție pentru impulsionarea investițiilor și pentru dezvoltarea infrastructurii și a celorlalte ramuri economice, fără a se depăși deficitele impuse de angajamentele din cadrul Uniunii Europene.