29.03.2018

Viorica Dăncilă: Guvernul va majora de la 2% la 3,5% cota impozitului pe veniturile persoanelor fizice ce poate fi alocată ONG-urilor

Guvernul va aproba, prin ordonanţă de urgenţă, o serie de modificări fiscale, care vizează, printre altele, majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe venitul persoanelor fizice care poate fi alocată organizaţiilor neguvernamentale şi unităţilor de cult, furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, a declarat joi, 29 martie 2018, premierul Viorica Dăncilă.

"Aşa cum am promis, astăzi începem să aprobăm prin ordonanţă de urgenţă o serie de măsuri în sprijinul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale. Astfel, microîntreprinderile care fac sponsorizări pentru asigurarea finanţării organizaţiilor nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi la cel puţin un serviciu social licenţiat vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile respective", a spus Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.