11.10.2018

Viorica Dăncilă: Suntem angajați să asigurăm o Președinție eficientă și pragmatică a Consiliului Uniunii Europene

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit joi, 11 octombrie 2018, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, Secretarul General al Comisiei Europene și pe Clara Martinez Alberola, șef de cabinet al Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul Viorica Dăncilă a trecut în revistă stadiul avansat al procesului intern de pregătire a viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va exercita în primele șase luni ale anului viitor și a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeană. Șeful Executivului a reafirmat, cu acest prilej, angajamentul României de a asigura o Președinție eficientă și pragmatică a Consiliului Uniunii Europene, capabilă să răspundă provocărilor cu care se confruntă Uniunea în această perioadă. Premierul Dăncilă a reamintit obiectivul asumat de România de a pune cetățeanul european în prim-planul activității sale, pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene, într-un efort coerent de a răspunde, prin rezultatele pe care le vom obține, așteptărilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii. De asemenea, a subliniat necesitatea menținerii unității statelor membre, idee ce se regăsește și în motto-ul Președinției României la Consiliul UE: „Coeziunea, o valoare comună europeană”.