08.11.2018

Dan Nica: Dreapta populistă pregătește o nouă lovitură împotriva României în Parlamentul European

PSD

Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, trage un semnal de alarmă cu privire la conținutul rezoluției pe tema statului de drept din România, ce urmează a fi discutată miercuri în Comisia LIBE din Parlamentul European, subliniind că documentul este dovada clară a unei atitudini politice ostile la adresa țării noastre, generată de europarlamentarii de dreapta.

Dreapta populistă pregătește o nouă lovitură împotriva României în Parlamentul European! Ea vine sub forma unui document eminamente politic, al cărui singur rol este devierea atenției de la situația din Ungaria și Polonia - țări conduse de populiști care fac parte din aceeași familie politică cu cei care promovează această rezoluție. Rezoluția pleacă de la premise false, unele de-a dreptul mincinoase ori profund tendențioase, pentru a emite recomandări care pur și simplu sfidează sau ignoră realitățile de fapt din România. Și nici nu e de mirare că lucrurile stau așa, de vreme ce Monica Macovei se numără printre ce 7 raportori”, arată Nica.

Liderul delegației PSD din Parlamentul European atrage atenția că această rezoluție este un act care discreditează instituția Parlamentului European și alimentează mișcările eurosceptice privind Uniunea Europeană.

Să fie foarte clar! Europarlamentarii PSD nu vor permite ca România să devină moneda de schimb a populiștilor! Este foarte grav că autorii nu conștientizează că, prin astfel de documente, care atacă inutil, tendențios și partizan România, majoritatea de dreapta din Parlamentul European alimentează suspiciunile și neîncrederea cu privire la proiectul european”, mai arată Dan Nica.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE