11.05.2019

FOTO/VIDEO Mitingul electoral al Partidului Social Democrat de la Galați

Președintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă au fost prezenţi sâmbătă, 11 mai 2019, la mitingul electoral al Partidului Social Democrat de la Galaţi. La miting au fost prezenţi şi secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, președintele PSD Galați, Dan Nica, candidaţii PSD la alegerile europarlamentare, Rovana Plumb, Carmen Avram, precum şi alți parlamentari PSD și miniștri ai Guvernului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că preşedintele Klaus Iohannis a folosit summitul de la Sibiu pentru campania lui electorală şi interesele sale mărunte, adăugând că acesta "şi-a chemat stăpânii" şi "a cerşit încă o sancţiune pentru România".

"I-aţi văzut pe liderii europeni la Sibiu, Iohannis a ţinut să reprezinte România doar el singur, nu a invitat pe nimeni. Aşa cum a furat casele, a furat şi ziua Europei. A folosit această ocazie doar pentru el, pentru a câştiga ceva. A folosit acest summit pentru România? A folosit acest summit, făcut cu bani mulţi, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui mărunte politice şi şi-a chemat stăpânii. L-am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu-l băga nimeni în seamă. Asta este soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Acolo la Sibiu sunt sigur că Iohannis a mai cerşit, pentru că numai de asta este în stare. Nu l-a auzit nimeni vorbind pentru români, bătându-se pentru România, luptându-se pentru ceea ce trebuie să primim, pentru respectul cuvenit. A profitat că a fost singur şi a lucrat împotriva României, a atacat guvernul ţării lui, a atacat democraţia, justiţia, tot ceea ce este mai bun în această ţară", a afirmat Liviu Dragnea, în discursul său.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă că la summit-ul de la Sibiu a văzut doar poze şi a propus participanţilor la miting o declaraţie de la Galaţi în care să se susţină ca românii să nu mai fie umiliţi şi să nu mai fie acceptată ura şi dezbinarea.

"Am cerut preşedintelui României ca la summit-ul de la Sibiu să ceară ridicarea MCV, intrarea în Schengen, pentru ca noi românii să fim trataţi cu demnitate în UE, să stăm la masa deciziilor. Nu am văzut acest lucru, am văzut doar poze. Dar care este rezultatul acestui summit ? Cum ne regăsim noi în rezultatul summitului de la Sibiu? Cum ne sunt reprezentate interesele românilor? De aceea (...) scriem aici declaraţia de la Galaţi. În această declaraţie vom susţine cu tărie că nu mai acceptăm niciodată ca părinţii şi bunicii să fie umiliţi, să li se taie pensiile şi salariile, că nu mai acceptăm niciodată să se închidă spitale şi şcoli, să nu mai acceptăm ca românii să nu fie respectaţi, că nu mai acceptăm niciodată ura şi dezbinarea, că vrem o Românie unită, vrem ca noi cetăţenii să ne creionăm propriul destin", a afirmat Viorica Dăncilă.