11.06.2018

Liviu Dragnea: Nu putem lăsa ca o decizie a CCR să nu fie pusă în aplicare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va respecta decizia CCR în cazul Kovesi, PSD va utiliza tot ce are la dispoziţie, "din punct de vedere civic, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere parlamentar".

"Eu am spus, şi nu numai eu, mai mulţi au spus că noi suntem hotărâţi să mergem până la capăt şi cu normalizarea legilor justiţiei şi cu normalizarea Codurilor penale în România şi cu respectarea legii şi cu respectarea Constituţiei şi cu respectarea deciziilor CCR. Eu nu sunt prezicător şi nu ştiu ce va face preşedintele Iohannis, dar dacă va face greşeala fatală să nu pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale, dincolo de faptul că se face de râs peste tot în lume, această încălcare gravă a atribuţiilor lui constituţionale pe noi nu să ne lase indiferenţi. Adică, noi nu o să putem, şi vă spun ceva, pe noi nu ne interesează că e vorba de Kovesi, putea să fie Lăzăr, putea să fie...habar n-am. Noi nu putem să stăm cu mâinile în sân, cum îi întrebam pe colegii mei aseară în piaţă şi pe toţi oamenii. Eu aseară am pus nişte întrebări pentru că am vrut nişte răspunsuri, să nu mă trezesc că sunt de capul meu şi îmi vine numai mie. Pe noi, pe mine şi pe colegii mei ne interesa foarte mult să vedem care este dorinţa tuturor. Deci, nu putem lăsa ca o decizie a CCR să nu fie pusă în aplicare şi vom utiliza tot ceea ce avem la dispoziţie, din punct de vedere civic, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere parlamentar ", a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la Antena 3, întrebat dacă în opinia sa preşedintele Klaus Iohannis va semna decizia de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau va asculta "glasurile propagandei staliniste" care îi spun "să nu respecte decizia CCR.