23.07.2018

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul guvernului la 6 luni

Veniturile la bugetul de stat au crescut, fiind mai mari în primele şase luni ale acestui an cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, luni, la Palatul Victoria, premierul Viorica Dăncilă, care a prezentat bilanţul la şase luni de guvernare.

"Total venituri bugetare: semestrul I 2017 - 117,2 miliarde de lei, semestrul I 2018 - 132 miliarde de lei. Se observă că veniturile la bugetul de stat au fost în primele 6 luni din 2018 cu 12% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, în vistieria statului au intrat cu aproape 15 miliarde de lei în plus faţă de primul semestru al anului trecut. Lunar, acest lucru înseamnă o creştere de 2,5 miliarde de lei sau 530 de milioane euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susţine creşterile de venituri ale populaţiei, precum şi creşterile cu investiţiile publice", a precizat Viorica Dăncilă.

Bilanțul Cabinetului Viorica Dăncilă la 6 luni poate fi consultat accesând link-ul următor: https://bit.ly/2LfU1rf