06.09.2018

Prmeierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită oficială în Spania

Prmeierul Viorica Dăncilă a efectuat joi, 6 septembrie 2018, o vizită oficială în Spania. Viorica Dăncilă a fost primită joi de către Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea.

Premierul român și Majestatea Sa au evocat relația privilegiată dintre cele două țări poziționate geografic la extremele continentului european. Totodată, au evidențiat nivelul excelent al relațiilor între România și Regatul Spaniei la nivel politic și sectorial, cu precădere cel economic, cât și la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc și muncesc în această țară. Prim-ministrul României a menționat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetățenilor, atât la nivel guvernamental, cât și al societății.

Totodată Viorica Dăncilă a avut convorbiri cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez.

Cei doi oficiali au salutat cooperarea excelentă în domeniul economic, aflată pe un trend pozitiv atât în planul schimburilor economice, în jurul cifrei de 4 miliarde de euro, cât și al volumului investițiilor spaniole în România. Evoluția schimburilor comerciale bilaterale confirmă o relație economică în creștere.