07.06.2019

VIDEO Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit la sediul PSD din Băneasa

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit vineri, 7 iunie 2019, la sediul PSD din Băneasa. Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a declarat că Partidul Social Democrat ar putea avea un candidat la alegerile prezidenţiale şi din afara partidului, o astfel de variantă fiind luată în calcul.

"Trebuie să stabilim mai multe lucruri. În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui partidului. Doi - trebuie să venim cu un program politic. Trei - trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înţeles din aceste alegeri şi pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-şi asume rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidenţiale. De ce atât de repede? Pentru că timpul ne presează, după cum ştiţi, de pe data de 11 august deja începem strângerea de semnături pentru candidatul la prezidenţiale. O să dăm drumul la sondaje, să vedem ce colegi, ce colege vor să candideze la alegerile prezidenţiale. În momentul în care vom avea persoana care corespunde profilului de candidat pe care-l doresc alegătorii şi care stă bine în sondaje, atunci vom decide", a afirmat președintele PSD, la finalul CExN al partidului.

Nu pot să vă spun acum un lucru anume, dar pot să spun că am luat pe fiecare domeniu în parte lucrurile pe care trebuie să le transpunem, unele le vom păstra, vom adăuga altele noi, dar, în acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de votul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare şi să ne adresăm şi altor categorii", a adăugat Viorica Dăncilă.