09.07.2018

VIDEO Liviu Dragnea: Prin adoptarea legii offshore ne dorim să devenim una din puținele țări independente energetic din lume

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, 9 iulie 2018, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament, că prin adoptarea legii offshore se doreşte ca România să devină una dintre puţinele ţări independente energetic din lume.

"Noi avem şi acum o diferenţă de cantitate de gaze necesară pentru a ne acoperi necesarul actual al consumului de gaze în România, practic o dependenţă faţă de ruşi. (...) Cu atât mai important este din noua rezervă de gaze naturale din Marea Neagră să se acopere acest necesar, să se acopere din resursele noastre şi să rămână şi un plus pentru a se sprijini economia românească, practic să devenim una dintre puţinele ţări independente energetic din lume. A fost o falsă discuţie în spaţiul public şi miza nu era redevenţa şi nici nu ne-am dus pe această linie, pentru că redevenţa, ne place - nu ne place, este prinsă în acordul petrolier cu aceste companii din 2008. Ce am prins noi în varianta de la Camera Deputaţilor? (...) Creditul fiscal se elimină, deci nu se mai asumă obligaţia de către statul român ca fiscalitatea generală să nu fie modificată sau dacă e modificată să se dea toată la nişte companii care să plătească această diferenţă. În primul rând, era profund discriminatoriu faţă de celelalte companii din România", a precizat președintele PSD.