24.07.2018

VIDEO Liviu Dragnea: România nu susţine plafonarea subvenţiilor şi plafonarea plăţilor directe către fermierii români

PSD

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit marți, 24 iulie 2018, cu premierul Irlandei, Leo Varadkar. Președintele PSD i-a transmis acestuia că România nu susţine plafonarea subvenţiilor şi plafonarea plăţilor directe către fermierii români.

"În ceea ce priveşte preşedinţia României, i-am spus pe scurt care sunt obiectivele noastre - cele care au fost prezentate şi de doamna prim-ministru în Parlament. În ceea ce priveşte Brexitul, România susţine poziţia Irlandei în ceea ce priveşte păstrarea stabilităţii şi păcii în insulă. Am discutat, în ceea ce priveşte cadrul financiar multianual, despre un subiect în care România şi Irlanda pot fi cu poziţii divergente - şi anume politica agricolă comună. România nu susţine plafonarea subvenţiilor şi plafonarea plăţilor directe către fermierii români pentru că ar fi o lovitură devastatoare pentru agricultura românească. De-abia de doi ani România a intrat pe un curs bun de dezvoltare a agriculturii şi de îmbunătăţire a raportului dintre import şi export de produse agroalimentare şi asta ar fi o lovitură foarte grea pentru fermierii români. Am explicat că poate fi o soluţie ca fiecare ţară să aplice opţional dacă se doreşte neapărat să existe această variantă a plafonării plăţilor directe şi am spus lucrul ăsta pentru că comisarul european pe agricultură este irlandez. Am discutat şi n-am respins ideea ca această măsură, dacă va fi adoptată - pentru că sunt mai multe ţări care sunt împotrivă -, să poată să fie aplicată opţional. Am spus că poziţia noastră nu poate fi schimbată pentru că discutăm aici de o problemă de securitate alimentară a naţiunii şi nu mai putem accepta a doua defavorizare. Prima măsură care ne defavorizează este diferenţa între nivelul de subvenţie permisă pentru fermierii români, care este mai mic decât cel din Vest", a precizat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii avute la Palatul Parlamentului. 

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE