28.03.2018

VIDEO Președintele C. Deputaților Liviu Dragnea a dat citire declaraţiei pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a dat citire marți, 27 martie 2018, declaraţiei pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România.

"Parlamentul României, constituit în şedinţă solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă, astăzi, 27 martie 2018, consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora, şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora", se arată în documentul adoptat de Parlamentul de la București.