01.01.2019

Viorica Dăncilă: Președinția Consiliului UE va fi un moment de maximă vizibilitate pentru întreaga societate

Premierul Viorica Dăncilă consideră că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va fi un moment de maximă vizibilitate nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga societate.

"Sunt un om al dialogului şi al consensului, am încredere că împreună instituţii ale statului, forţe politice şi societatea civilă ne vom coagula forţele şi vom participa constructiv pentru un mandat de succes al României. Va fi un moment de maximă vizibilitate nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga noastră societate. Avem ocazia să fim văzuţi acţionând contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european şi să arătăm o imagine corectă despre România. Plus valoarea românilor în această mare familie europeană constă inclusiv în spiritul dinamic şi profund proeuropean, o abordare de care Europa are mare nevoie în această perioadă marcată de incertitudini, dar de o importanţă aparte pentru viitorul nostru comun. Este ocazia să arătăm deopotrivă bogăţia culturală şi intelectuală a României, a românilor şi modul în care înţelegem cu toţii să trăim şi să ne dezvoltăm într-o Uniune Europeană a diversităţii", a transmis Viorica Dăncilă.