11.09.2018

Viorica Dăncilă: România va acorda o atenţie prioritară avansării negocierilor cu privire la viitorul cadru financiar multianual 2021-2027

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, 11 septembrie 2018, că România va acorda, pe durata mandatului la preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, o atenţie prioritară avansării negocierilor cu privire la viitorul cadru financiar multianual 2021-2027.

"În ceea ce priveşte agenda europeană, am acordat o atenţie specială subiectelor care se vor afla prioritar în programul preşedinţiei române la Consiliul UE. Am evidenţiat în special faptul că politica de coeziune are o valoare atât simbolică pentru avansarea Uniunii, cât şi una concretă, generatoare de valoare adăugată certă, în direcţia asigurării convergenţei şi reducerii diferenţelor de dezvoltare. Atât Slovacia, cât şi România, în calitate de beneficiare ale acestei politici, sunt dovada clară a importanţei acestei politici în plan european. În acest context, am subliniat faptul că România va acorda, pe durata mandatului la preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, o atenţie prioritară avansării negocierilor cu privire la viitorul cadru financiar multianual 2021-2027", a declarat Viorica Dăncilă în cadrul declaraţiilor comune susţinute alături de omologul său slovac, Peter Pellegrini.