03.09.2018

Declarații de presă susținute de președintele PSD Liviu Dragnea la Parlament

PSD

Întrebare: Cum vedeți postarea domnului Vâlcov?

Liviu Dragnea: Nu o văd foarte bine. Cred că a fost, mă rog, o acțiune nefericită, dar hai să nu-i tratăm pe toți în același registru și cu aceeași măsură. N-am văzut inflamări în toți acești ani în care erau date publicității rechizitorii în care erau făcute publice informații din dosare. Nu s-a cerut demisia nimănui atunci. Din câte am înțeles, a fost postat pe pagina de Facebook, o postare privată. Da, poate fi un gest nefericit, dar nu cred că trebuie să-și dea demisia sau să fie demis de-acolo. Este punctul meu de vedere.


 

Întrebare: A făcut legătura între președintele României și Adolf Hitler.

Liviu Dragnea: V-am spus care este punctul meu de vedere și mai mult nu dezbat subiectul.


 

Întrebare: A doua postare a generat o serie de răspunsuri din partea unor asociații evreiești.

Liviu Dragnea: Am citit această reacție, dar în virtutea faptului că sunt un susținător recunoscut și cunoscut al organizațiilor evreiești, eu cred că nu poate fi acuzat Darius Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească cineva că a avut în vedere altceva.


 

Întrebare: Gabriela Firea va fi chemată la Parchetul General să dea explicații cu privire la ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august.

Liviu Dragnea: Hai să vedem întâi pentru ce este chemată, să nu mai fabulăm.


 

Întrebare: Ați discutat cu ministrul de Interne de unde avea acele discuții private între prefectul Capitalei și un secretar de stat?

Liviu Dragnea: Eu separat cu doamna ministru de Interne? A fost o discuție în Comitetul Executiv transmisă live la voi.


 

Întrebare: A spus că există statul paralel chiar în interiorul PSD și că vă spionați între voi?

Liviu Dragnea: Ne spionăm între „voi”? V-am întrebat pentru că mi-am adus aminte că avem aceeași vârstă și ne putem tutui, e foarte simplu. Sunt afirmații foarte grave pe care le-a făcut doamna Firea. Cred că ar trebui să facă deja plângeri sau să aducă dovezi, pentru că eu nu am ce să comentez la astfel de lucruri. Deocamdată văd că se situează în zona celor care lovesc și critică PSD.


 

Întrebare: Vă acuză că ați orchestrat ceea ce s-a întâmplat în scandalul Halep.

Liviu Dragnea: Este o aberație. Chiar mă doare, sincer. Este o aberație.


 

Întrebare: În fiecare zi spune un lucru care vă doare. Unde se va termina această dispută de la distanță?

Liviu Dragnea: Eu am o foarte mare rugăminte la dumneavoastră: nu sunt în dispută cu doamna Firea. Dacă nu vă răspund la întrebări, vă supărați. Dacă vă răspund la întrebări, spuneți că deja sunt într-o dispută. Nu mai comentez absolut nimic din ce spune doamna Gabriela Firea, pe care am susținut-o, am propus-o pentru acel post, până când o să îmi schimb această decizie.


 

Întrebare: Sunteți de acord ca șeful DGIPI să dea explicații în Parlament?

Liviu Dragnea: În legătură cu ce? Ce legătură are șeful DGIPI cu nu știu ce mesaje? Sincer, nu-s consilierul doamnei Firea. Nu este adevărat.


 

Întrebare: Domnul Paul Stănescu v-ar fi cerut demisia într-o ședință informală pe care ați avut-o la Constanța. V-a cerut să faceți un pas în spate?

Liviu Dragnea: Nu. Am înțeles că la acea ședință am făcut eu o listă cu cei pe care o să-i aresteze, am citit pe un site. Nici voi nu mai știți, le amestecați, le amestecă cei care le pun!


 

Întrebare: V-a făcut domnul Stănescu vreun reproș?

Liviu Dragnea: De ce nu îl întrebați pe domnul Stănescu? De ce mă mai întrebați pe mine?


 

Întrebare: Cu doamna Crețu ați avut vreo discuție?

Liviu Dragnea: Nu legată de proteste, ci despre ceea ce s-a spus la Comitetul Executiv că a sunat și că a vorbit. Eram cu domnul Dan Nica sâmbătă seara, după conferința de presă, m-a sunat dumneaei, de fapt, chiar după conferință, nu apucasem s-o sun eu. Mi-a zis că-i pare foarte rău că a avut această discuție cu doamna Firea, mi-a zis că a și sunat-o pe doamna Firea și i-a reproșat că nu trebuia să îi introducă numele în discuțiile din Comitetul Executiv și că a vorbit cu doamna prim-ministru despre Bruxelles și despre alte lucruri.


 

Întrebare: Nu există niciun raport al Ministerului de Interne privind protestele din 10 august. Când avem acest raport?

Liviu Dragnea: Vorbiți la Guvern să vă răspundă Ministerul de Interne dacă există și de ce este ținut secret. Cred că este cea mai îndrituită instituție să răspundă. Eu așa știu.


 

Întrebare: De ce vă deranjează discuția despre Darius Vâlcov? Mai rămâne în Cabinet după cele două postări pe care le-a avut?

Liviu Dragnea: E o decizie a doamnei prim-ministru. Nu mă deranjează discuția despre domnul Vâlcov, dar în general evit să vorbesc despre acțiuni private ale unor colegi.


 

Întrebare: Cele două lucruri sunt greșeli flagrante?

Liviu Dragnea: Am spus că a fost un gest nefericit. E suficient. Doar nefericit, e părerea mea, să mi se facă un dosar și pe această părere!


 

Întrebare: Carmen Dan a prezentat în CEX părți din acel raport care urmează să fie prezentat și în Parlament?

Liviu Dragnea: Nu.


 

Întrebare: Ați avut o discuție azi cu liderul UDMR. Va continua acel parteneriat?

Liviu Dragnea: Da, ei au avut o întâlnire în grupul parlamentar, parteneriatul rămâne în vigoare, nefiind adus în discuție la ei, nu avea de ce să fie completat sau modificat. Am discutat despre priorități legislative pe care le vedem noi. I-am și dat materialul pe care l-am aprobat la Comitetul Executiv, urmând ca săptămâna viitoare să avem o întâlnire în care să discutăm despre cele mai importante legi pe care vrem să le adoptăm în această sesiune, sigur, începând cu legea pensiilor.


 

Întrebare: Domnul Tăriceanu spunea că cel mai potrivit moment pentru a desemna un candidat comun ar fi începutul anului viitor. Sunteți de acord?

Liviu Dragnea: O să îi spun dumnealui, ca să nu comunicăm așa, prin presă. O să vorbesc cu domnul Tăriceanu exact după ce terminăm această conferință de presă.


 

Întrebare: Ați spus în trecut că în interiorul PSD sunt acoperiți. Credeți că mai sunt acoperiți în PSD?

Liviu Dragnea: Eu cred că da. Nu mai știu câți mai sunt, dar cred că mai sunt!


 

Întrebare: Doamna Firea din ce categorie face parte?

Liviu Dragnea: Ah, nu, nici vorbă! Nu m-am gândit niciodată la doamna Firea ca făcând parte din această categorie.


 

Întrebare: Dar alți oameni de lângă doamna Firea?

Liviu Dragnea: Nu știu, eu am spus că cred că mai sunt. Dacă i-aș ști, i-aș spune imediat.


 

Întrebare: A spus că nu este susținută în proiectele pentru București.

Liviu Dragnea: O să o rog pe doamna prim-ministru să iasă public să spună despre tot ceea ce a făcut pentru Primăria Capitalei și ce sprijin a primit Primăria Capitalei.


 

Întrebare: A făcut tot ce era posibil?

Liviu Dragnea: Da, mai mult decât pentru alte primării, fiind, totuși, Primăria Capitalei.


 

Întrebare: Înțelegeți exact de ce face toate jocurile din ultimele zile?

Liviu Dragnea: Nu.


 

Întrebare: Tudorel Toader se pregătește de o carieră de notar. Pleacă de la minister?

Liviu Dragnea: Eu am citit acest lucru. În același timp, am văzut și solicitarea să se suspende imediat, ținând cont de faptul că este în Guvern. Sigur că aș fi fost foarte bucuros, pentru că am citit și eu în presă, dacă domnul ministru Toader ar fi inițiat și dus până la aprobare ordonanța care ar fi permis actualei conduceri a Inspecției Judiciare să-și continue mandatul până când intră în vigoare noua lege. Ca mulți alți colegi, oameni pe care i-am văzut supărați, și eu sunt supărat pentru că se pot pune sub semnul întrebării niște anchete importante care sunt în derulare. M-aș fi așteptat să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută și pentru mine este destul de ciudat și destul de greu de înțeles de ce n-a făcut-o.


 

Întrebare: E un motiv de remaniere?

Liviu Dragnea: Voi aveți alb sau negru?


 

Întrebare: Este nevoie de o discuție între dumneavoastră și domnul Toader?

Liviu Dragnea: Da, eu vreau să avem o discuție pe această temă.


 

Întrebare: Astăzi a apărut un țarc, nu știm cine își asumă această decizie. Știați dumneavoastră? De ce se vrea presa departe de parlamentari?

Liviu Dragnea: Nu poate să fie decizia mea, domnișoară, pentru că ține de Secretariatul General al Camerei și știți bine acest lucru. Dumneavoastră ați discutat astăzi cu secretarul general al Camerei. Nu fac eu întâlnirile dintre secretarul general al Camerei și presă. Răspunsul este nu, i-am transmis consilierei mele să vă transmită că eu tot aici o să vin să vorbesc. În același timp, știu că ați avut întâlniri și o să mai aveți întâlniri cu secretarul general al Camerei ca să vă puneți de acord pe niște chestiuni de circulație pe aici, dar nu e problema mea și știți bine acest lucru, nu eu decid.


 

Întrebare: V-ați simțit agasat de noi, jurnaliștii?

Liviu Dragnea: Nu, nici vorbă, puteți să îmi dați și cu camerele în cap, cum ați lovit alți parlamentari. Dar dacă așa înțelegeți să faceți presă, așa o facem, nu e problemă! Dar nu eu decid acest lucru. Singurul care cred că e puțin exagerat, dar mi l-aș dori, la baie să pot să merg singur! În rest, nu e problemă. Am înțeles că și pantofii vreți să știți ce pantofi sunt, că sunt din bani publici: cei mai ieftini, Otter! 200 și ceva, negri, toc de 1,5 cm.


 

Întrebare: De ce a fost respinsă cererea PNL privind prezența doamnei Dăncilă în Parlament?

Liviu Dragnea: Pentru că cererea se referea la chemarea doamnei prim-ministru în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie. Nu puteai să îi ceri premierului să vină peste o oră, eventual și după ce s-a terminat plenul Camerei Deputaților. S-a discutat să fie, conform regulamentului în care se spune că o dată pe lună, în fiecare zi de luni, este Ora Premierului care poate fi folosită la cererea premierului sau a unui grup. Pur și simplu, pe regulament.


 

Întrebare: Liberalii au anunțat că vor depune o plângere penală pe numele dumneavoastră pentru că ați refuzat să convocați sesiunea extraordinară.

Liviu Dragnea: În care să se refere la semnăturile false?


 

Întrebare: A demonstrat cineva că sunt false?

Liviu Dragnea: Nu știu, eu cred că acolo ar trebui făcută o plângere penală, un parlamentar al PSD ar putea să facă această plângere penală, dacă tot se merge pe acest lucru.


 

Întrebare: S-a dus până la capăt demersul de verificare a semnăturilor?

Liviu Dragnea: Trebuie să se ducă, numai procurorul poate să facă acest lucru, împreună cu experții.


 

Întrebare: Fără verificare, putem spune că acele semnături sunt false?

Liviu Dragnea: Eu n-am fost atunci, dar să facă plângere penală, că nu e o problemă.


 

Întrebare: Cele două comisii de anchetă cerute de liberali au susținere din partea PSD?

Liviu Dragnea: Au susținere totală de la noi să meargă în plen miercuri.

La revedere, o seară bună!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE