09.06.2018

Discurs susținut de premierul Viorica Dăncilă la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București

Dragi prieteni, suntem astăzi în piață împreună pentru a spune câteva lucruri esențiale: rezultatul votului românilor trebuie respectat! Abuzurile din justiție trebuie să fie stopate, trebuie să închidem epoca urii și a dezbinării. Iată care este diferența dintre noi și cei care ne împiedică să guvernăm: noi am mărit salariile românilor, ei au fost împotriva măririi salariilor și le-au tăiat atunci când au fost la guvernare. Noi am mărit pensiile românilor, ei au fost împotriva măririi pensiilor și le-au tăiat atunci când au fost la guvernare. Noi am început reforma în justiție, ei se opun. Economia României a crescut și crește în continuare, ei au spus că măsurile luate de Guvernul PSD vor conduce la un dezechilibru economic. Cui folosește asaltul permanent împotriva Guvernului? Cei care fac acest lucru doresc cu adevărat binele României? Eu nu cred. Am fost acuzată de trădarea țării, acuzațiile care ni se aduc sunt aberante, dar mă aștept la orice din partea unor oameni lași, incapabili să ducă o luptă politică la lumina zilei. Au făcut întâi totul ca noi să pierdem alegerile. Președintelui PSD, Liviu Dragnea, i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei electorale din 2016. Președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei electorale din 2016. Au făcut totul ca noi să pierdem alegerile, dar împreună am câștigat. Dar ei nu vor să accepte nici astăzi că au pierdut. Nu au onoare, dar ceea ce este grav e că le lipsesc convingerile democratice. Critica guvernării are în acest moment o singură coordonată: ura față de Partidul Social Democrat. Niciun program alternativ, nici măcar o critică aplicată. Încă nu au aflat că românii nu-și mai doresc abuzuri, că nu îi vor vota niciodată pe cei care urăsc și dezbină.

Dragi prieteni, în încheiere aș vrea să vă transmit două mesaje pe care eu le consider importante. Primul mesaj: Guvernul va lupta în continuare pentru prosperitatea românilor. Nu vom ceda presiunii, nu vom ceda în fața abuzurilor! Al doilea mesaj pe care vreau să îl transmit dumneavoastră, celor din piață, și românilor de pretutindeni: noi trebuie să îi iubim și să-i aducem înapoi pe români, să-i aducem împreună. România are nevoie de unitate, România nu are nevoie de ură și de dezbinare.

Vă mulțumesc și vă iubesc!