09.06.2018

Discurs susținut de vicepreședintele PSD Gabriela Firea la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București

Bună seara, București! Dragi români, bine ați venit în capitala României în anul Centenar, în anul Marii Uniri, ne întâlnim să ne apărăm din nou libertatea, demnitatea și dreptul nostru de a fi liberi în această țară.

Da, am ajuns să luptăm pentru libertate și vreau încă de la început să lămurim câteva aspecte pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile, încât trebuie cu toții să le dăm o lecție. Ați venit de bunăvoie la București? Ați venit cu drag la București? Vă place la București? Ați venit cu japca la București? V-a plătit cineva? V-a obligat cineva? V-a amenințat cineva? Bine ați venit de bunăvoie la București!

Dragi români din toată țara, dragi bucureșteni, de aici, din Piața Victoriei și de acasă, dreptul românilor este sfânt, votul românilor este sfânt, nu mai putem accepta în țara noastră, în patria noastră, să votăm, să avem alegeri libere, să avem un Parlament stabil, să avem un Guvern legitim și altcineva cu geacă roșie, participând la mitinguri ilegale, să ne confiște votul românilor. Mitingul nostru este legal, autorizat, noi suntem cei care respectăm legea, noi nu o încălcăm niciodată. Această Piață a Victoriei trebuie să fie a tuturor românilor care știu ce înseamnă democrația, libertatea, respectarea drepturilor omului, această piață nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiți de interese contrare țării noastre. Justiție, dreptate, adevăr peste tot, la Parlament, în Guvern, în primării, în consilii județene, în instituții! Nu putem trăi cu dictatura minorității. Sunteți de acord? Alegerile au fost libere și corecte și votul românilor trebuie să fie sfânt. Sunteți de acord?

Mă bucur foarte mult că ați venit de bunăvoie și cu drag în An Centenar la București pentru a vă manifesta gândul bun pentru această țară. Să nu ne mai fie teamă să vorbim, să nu ne mai fie teamă să ieșim din casă nouă, celor care suntem aleși locali, să nu ne mai fie teamă să semnăm. Dacă suntem corecți și respectăm legea, de ce să ne fie frică, de ce să ne fie teamă, de ce? Spuneți dumneavoastră: vreți o justiție corectă? Vreți instituții puternice și respectate?

Vă mulțumesc foarte mult pentru toată atenția dumneavoastră, pentru participarea pașnică, decentă și civilizată la acest miting și vreau împreună să rostim în An Centenar câteva versuri ale poetului nostru nepereche, Poetul Național, Mihai Eminescu: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, țara mea de glorii, țara mea de dor, brațele nervoase, armă de tărie, la trecutu-ți mare, mare viitor!”

Trăiască România liberă!