01.09.2018

(II) Conferință de presă susținută de președintele PSD Liviu Dragnea după reuniunea Comitetului Executiv Național, la Neptun

Întrebare: S-a discutat despre Autoritatea Interceptărilor?

Liviu Dragnea: Am discutat astăzi ca schimbarea legislației privind securitatea națională să purceadă rapid. Acolo se va discuta și despre posibilitatea înființării acelei agenții. Eu nu am o idee proastă despre înființarea Agenției Naționale de Interceptări, o instituție unică. Eu vreau să înceapă aceste dezbateri și vreau să închidem, pentru că noi discutăm de niște structuri care au ieșit din matcă, indiferent ce comunicate se dau. Astăzi la grupuri s-a discutat și s-a cerut foarte ferm domnului Claudiu Manda să analizeze cu celeritate la Comisie activitatea domnului director Hellvig în legătură cu ultimul protocol de care Comisia nu a fost informată. Trebuie să se modernizeze serviciile, legile, că sunt foarte vechi și dacă se va considera că e nevoie de acea Agenție Națională de Informații, dacă e oportună, o s-o susținem.

Întrebare: Cu domnul Klemm ați discutat și despre cazul domnului Maior?

Liviu Dragnea: Nu, categoric nu. Nu poți să discuți cu ambasadorul unei țări în România despre ambasadorul român din țara respectivă.

Vă mulțumesc foarte mult pentru răbdare, noapte bună!