Delegația Partidului Social Democrat formată din președintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și secretarul executiv pentru relații internaționale Angel Tîlvăr a avut miercuri, 19 mai 2021, o întrevedere cu delegația Partidului Democrat din Moldova reprezentată de președintele Pavel Filip, vicepreședintele Monica Babuc și secretarul general Alexandru Jizdan. Marcel Ciolacu și Pavel Filip au semnat un Acord de Cooperare între Partidul Democrat din Moldova și PSD și au susținut la final o conferință de presă comună.
Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că Partidul Democrat este singura formațiune politică care participă la alegerile anticipate din Moldova care are un plan național structurat și pro-european.
„Am parcurs și programul de țară al formațiunii Partidul Democrat și, nu în ultimul rând, al președintelui Pavel Filip, „Moldova Altfel”, fiind singura formațiune politică ce participă la alegerile anticipate din Moldova care are un plan național, un plan de țară structurat, în primul și în primul rând pro-european, către partenerul strategic atât al României, cât și al Moldovei, Statele Unite ale Americii și, de ce nu?, un plan pentru o apropiere cât mai mare între Moldova și România, o apropiere diplomatică și de respect între cele două state.
O să încercăm, în spiritul legii și al Constituției din Republica Moldova, și noi, frații dumneavoastră, să ne implicăm să vă susținem în acest proiect european și mai ales să susținem împreună parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul conferinței de presă comune cu Pavel Filip.
Președintele Partidului Democrat din Moldova a ținut să mulţumească românilor pentru ajutorul acordat Republicii Moldova.
„România este principalul nostru partener comercial, dar şi mai important este că ne leagă istoria, cultura, limba şi valorile. Am decis să lăsăm faptele să vorbească pentru noi. Să asigurăm interconectarea infrastructurii pe ambele maluri. Am lansat mai multe proiecte care urmau să integreze sistemele pe transport, comunicaţii, mediu, securitate, educaţie şi cultură şi să apropie şi mai mult ţările noastre. În aşa mod vedem noi apropierea celor două maluri ale Prutului: prin fapte, nu prin declaraţii. Prin proiecte concrete, prin interconectarea infrastructurii. Să oferim cetăţenilor noştri un spaţiu comun de comunicare, transport, securitate, un spaţiu comun de istorie, limbă, cultură, valori, aşa cum a fost şi este inclusiv din punct de vedere istoric. Avem acelaşi sânge. Şi asta nu ne-o poate lua nimeni niciodată”, a mai spus Pavel Filip.