De acum păcănelele sunt interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori unde s-au înregistrat cele mai multe tragedii din cauza acestui viciu.
Reducem expunerea copiilor, dar și a adulților cu venituri mici din zona rurală și din urbanul mic, față de iluzia că păcănelele ar putea fi o soluție la problemele financiare.
Este primul pas dintr-un proces pentru o reglementare mai severă a întregii piețe de jocuri de noroc din România.
Vom urmări cu atenție aplicarea noii interdicții, iar în funcție de reacția pieței vom parcurge pașii următori.
Se impun decizii ferme pentru introducerea unor restricții mai severe în privința publicității stradale pentru jocurile de noroc, a asocierii cu activitățile sportive, dar și în privința restricționării accesului la astfel de activități prin mijloacele online.
Vom acționa pe toate planurile și la toate nivelurile.
Scopul principal este de a reduce la ZERO expunerea copiilor față de activitatea de jocuri de noroc și de a preveni dependența în rândul adulților cu venituri mici. Vom construi bariere solide între aceste categorii sociale vulnerabile și tentația de a participa la jocuri de noroc.
Jocurile de noroc sunt un VICIU COSTISITOR – ele nu pot fi niciodată o SOLUȚIE și NICI O CALE DE IEȘIRE din dificultăți. Nu pot asigura un venit stabil nimănui, nu reprezintă o cale de îmbogățire și nici o rezolvare la problemele financiare.
b^1) spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus.