Refuzul repetat al lui Nicușor Dan de a prezenta identitatea finanțatorilor săi, care i-au dat sume enorme de bani, până la pragul maxim de 200 de salarii minime pe economie, ridică suspiciuni rezonabile că aceste fonduri provin din surse controversate.
Dacă nu ar avea nimic de ascuns în această chestiune, Nicușor Dan nu ar fi avut motive să refuze cu încăpățânare să prezinte sursa acestor bani. Legea chiar îl obligă să prezinte identitatea celor care au i-au dat sume mai mari de 10 salarii minime pe economie, respectiv peste 40.500 de lei.
Cetățenii au dreptul să știe, ÎNAINTE DE VOT, NU ULTERIOR, că banii din care a fost finanțată campania lui Nicușor Dan nu provin de la actori statali străini, din contracte controversate cu Primăria Capitalei, din trafic de droguri, sau din alte afaceri ilegale. Nicușor Dan are obligația să probeze public, ÎNAINTE DE VOT, NU ULTERIOR, că finanțarea campaniei sale, decontate din bani publici, nu reprezintă un mecanism de spălare de bani pentru finanțatorii săi. În lipsa transparenței primarului general, oricare dintre aceste ipoteze este posibilă.
Argumentul invocat de acesta că îi protejează pe donatorii săi de eventuale atacuri politice este profund incompatibil cu principiul transparenței, pe care l-a invocat cu ipocrizie de atâtea ori. Nicușor Dan nu este un cetățean oarecare. De semnătura sa de Primar General depind afaceri foarte importante! Din acest motiv, primirea unor sume uriașe de bani din partea unor afaceriști ridică suspiciunea rezonabilă că Nicușor Dan își folosește funcția pentru a obține beneficii personale. Dacă acești finanțatori ar desfășura afaceri legale și nu ar urmări niciun interes patrimonial de la Nicușor Dan, atunci nu ar exista niciun motiv pentru a se ascunde identitatea lor.
Aceste suspiciuni sunt cu atât mai mari cu cât s-a dovedit că unii dintre finanțatorii săi din campaniile anterioare au primit ulterior contracte cu bani publici fără licitație sau diverse funcții de conducere în administrația Capitalei.
Biroul de Presă al PSD