Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, și Florin Jianu, vicepreședinte PSD, au susținut luni, 18 noiembrie 2024, o conferință de presă pe tema măsurilor din domeniile economiei, respectiv IMM-uri din programul de guvernare al Partidului Social Democrat pentru perioada 2025-2028.
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, luni, că plafonarea preţului la energie trebuie continuată şi după martie 2025, până când statul va găsi soluţiile corecte ca preţul să fie unul mic. „Eu cred că plafonarea preţului la energie trebuie continuată şi după martie 2025, până când vom găsi soluţiile corecte ca preţul energiei să fie mic. O mai mare capacitate de producţie în România înseamnă cu certitudine preţuri mai mici, aşa ne învaţă legile economiei de piaţă. (…) Vom avea investiţii de peste 120 de miliarde de euro, investiţii care trebuie să meargă în industria românească, în sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar, în acelaşi timp, trebuie să meargă în energie pentru că preţul ieftin al energiei este cel care va face diferenţa competitivităţii României şi a companiilor româneşti”, a menţionat Radu Oprea.
Vicepreşedintele PSD Florin Jianu a prezentat luni măsurile din domeniul IMM-urilor cuprinse în programul de guvernare al partidului, printre noutăţi numărându-se măsurile pentru sprijinirea tinerilor, studenţilor, sportivilor şi persoanelor din diaspora care se întorc în România să îşi deschidă o afacere.
„Programul PSD se bazează pe patru piloni majori – crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă faţă provocărilor viitorului, resurse umane calificate, susţinerea iniţiativelor antreprenoriale şi un sistem legislativ modern şi adaptat nevoilor mediului de afaceri. (…) Una dintre măsurile din programul de guvernare este programul Startup Revolution, un program care aduce ceva nou în economie şi anume posibilitatea ca între 16 şi 18 ani să poţi să îţi deschizi o aşa-numită firmă de exerciţiu, care să aibă o durată limitată de viaţă şi care să aibă o cifră de afaceri de maxim 20.000 de euro, un impozit pe venit sau pe profit zero şi care la sfârşitul acestei perioade, adică atunci când beneficiarul împlineşte 18 ani, să poată fi transformată fie într-un SRL normal, fie să poată să fie închisă”, a spus Florin Jianu.